Adrian Label Night: YAST, ior, Det enda bl.a. + DJ

Länge leve Adrian Recordings! 2024 faktiskt hela 25 år på nacken. På denna, den 2a Adrian Label Night för året på Reimersholme Hotel, bjuds det på nygammalt – YAST, ior och Det enda bl.a.

YAST
Dröm-rock legendarer, Malmös stolthet, Sandivikens stolthet, övervintrade slackers. Det finns många sätt att beskriva YAST 2024, ett är säkert, när YAST ställer sig på scen blir vi översköljda av de ljuvligaste toner. Toner som världen haft svårt att överträffa sedan de 2015 släppte sitt andra album. Vi kommer nog inte vänta förgäves på deras tredje.

ior
David Fridlund reste sig ur ruinerna av sitt havererade liv i USA där han hamnade 2006, då hans band David & the Citizens splittrats med buller och bång. Men en återförenings-spelning med Citizens på Malmöfestivalen vände på hans liv och med ny luft under vingarna återkom han till Sverige för att idag bo i Göteborg. I ett kreativt rus skapat av den emotionella och fysiska resan tillbaka till Sverige skrev han en mängd låtar, nu på svenska. Genom en bekant fick han kontakt med Daniel, som värvade David och Mathias till bandet och alla drabbades de av den kraft som en poplåt kan ge. ior är från Göteborg och spelar emotionell powerpop och består förutom David Fridlund från David & the Citizens av Daniel Fridlund Brandt, David Bergström och Mathias Engwall som återfinns i band som Kid Down, Joel Alme, European Sons, Llawgne, New Moscow mf. Deras debutalbum släpps våren 2024.

Det enda bl.a.
Med en fot i indiepopband som David & the Citizens, Björns vänner, Den svenska tystnaden och den skånska myllan och den andra i jazzen och Hederosgruppen skapar Det enda bl.a. en helt unik Alfons Åberg-jazz, något du tycker du känner igen men sen tappar bort. Andreas Sjögren spelar också i Hederosgruppen, Isak Ringnér spelar också i bandet King Squid, John Bjerkert spelar också i Den svenska tystaden och Björns vänner, Conny Fridh spelar också i Björns vänner, David & the Citizens, And the Broken m.f.

Fb-evenemang: https://fb.me/e/1ry7esfei

Dörrar: 19:00. På scen: 20:00.

———————————————————————————————————————————————————————————

Restaurangen och vinbaren öppnar kl 17:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se.

Sova över? Vi har rum. Använd koden LIVE24 för 10% på alla ordinarie rumspriser när du bokar på www.reimersholmehotel.se.