Alice Boman

Unik solokonsert med Alice Boman!

Om Alice Boman:Alice Bomans första EP ”Skisser” (2013) skrevs hemma i sovrummet i Malmö, utan en tanke på att någon skulle höra. Hon betraktade dem egentligen inte som färdiga låtar, mer som just skisser. Men en demo med hemmainspelningarna nådde Adrian Recordings och resten är historia. Efter att pressreleasen skickades ut hände allt av sig själv. I juni 2013 var hennes låt ”Waiting” den andra mest bloggade låten i världen. Det blev artiklar i internationella medier som The FADER, The Guardian, NPR, Entertainment Weekly, med flera. Debutalbumet Dream On nominerades till en Grammis och på Manifestgalan, indie-bolagens Grammisgala, tilldelades hon priset "Årets kompositör". Alice Boman åkte på turnéer i Europa och USA och hennes musik hördes i TV-serier somTransparent, Suits, Being Human, Catfish, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. I Transparent var låten ”Waiting” en återkommande låt i flera avsnitt och Alice gjorde också en cameo där hon sjöng låten live.

2022 kom ”The Space Between”. Precis som föregångaren har den producerats av Patrik Berger (Robyn, Lana Del Rey) och även om soundet känns igen tas det samtidigt i nya, både varmare och musikaliskt mer mångfacetterade, riktningar. I en låt på skivan, ”Feels Like A Dream”, gästas Alice av amerikanske singer-songwriterexcentrikern Perfume Genius. Som titeln indikerar har Alice Boman på ”The Space Between” hämtat näring ur utrymmet som uppstår mellan ord, de outtalade banden mellan människor, universums oändlighet och hennes egen plats i allt detta.

Fb-evenemang: https://fb.me/e/1fT3DGhxl

Dörrar: 19:00. På scen: 20:00.


Restaurangen och vinbaren öppnar kl 17:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se.

Sova över? Vi har rum. Använd koden LIVE24 för 10% på alla ordinarie rumspriser när du bokar på www.reimersholmehotel.se.