Hey Gloria + Träningsverk med risk för huvudvärk

Hey Gloria (SE/NO) dök upp från intet 2018 med radiofavoriten Jag vill ha dig. Hösten 2023 släppte de debutalbumet ”Hur fort ska man gå?” via Crispin Glover Records och det firas med konserter i Norge och Sverige.

Det är lätt att drömma sig bort i Hey Glorias musik och men låt dig inte luras: publiken ska med på en rebellisk resa mellan sylskarpa tankar och stora känslor.

Den finstämda skränigheten i bandets rock n’roll hjärta slungar dig mellan sprakande känslopoesi, ylande steel-gitarrer och en känsla av trollkonst.

Glansiga ackord och ärrade strängar som blir till högspänning, den stundande revolutionen ger sig tillkänna genom små svettpärlor på pannan.

Med element av alternativ, psykedelisk rock och postpunk är detta ett musikaliskt äventyr som du inte vill missa.

Hey Gloria var publikfavoriter på Pstereofestivalen i Trondheim sommaren 2023 där: "Hey Gloria leverte et aldri så lite mesterverk."
Hey Gloria er ett av de mest spennende, nye bandene i Norge

  • NRK, Stjernepose

Vekk meg ikke fra drømmen som er Hey Gloria, det virker som publikum har ventet i flere timer på Hey Gloria. Vokalist Linnea Jansson har en altomfavnende og dypt mystisk røst som målbinder hele publikumet. Under hele konserten er det klink stille mens Hagen blir fylt med tunge, gjentakende gitartoner, og det er som om hele Pstereo holder pusten for å få med seg Hey Gloria. Jeg holder på å glemme å puste, i det jeg blir hypnotisert av rockebandet.

  • HOOK magasin

Tredje konsert i byen med Hey Gloria i år. Og det burde vært dobbelt så mange om du spør de som var til stede i salen på Rosendal Kafé.
Dette hardtslående bandet med Linnea Jansson i front er noe av det livligste og mest livsbejaende du kan oppleve på konsertfronten.
-Thor Egil Leirtrø

Eit album som er frynsete i kantane, men med eit pumpande drivande rockehjarte. Eg elskar at dei let det puste, både med innslag av støy, perk, og elektroniske element. Vokalen er levande og vond, berre høyr En Kåt Sekund. Bandet let ofte villskapen i rocken styre men greier samstundes å skape triumferande heilstøypte låtar. Til dømes Mina Tjejer eller Hur Fort. Trykk play og set verda på pause ei lita stund, det er verdt det.
-Evig Lyttar

HEY GLORIA ER:
LINNEA JANSSON: VOKAL // SYNTH
KRISTIN WENSEL ELLINGSEN: LAP STEEL, TELECASTER, BEATS
NICOLAS LEIRTRØ: BARITONE GITAR
HÅKON KVAM: TROMMER
JONATHAN FIMLAND KLEVEN: BASS

++++++

Träningsverk med risk för huvudvärk
Första repet satte vi våra motton och vår image TUTA OCH KÖR!
Sedan 2005 har vi förändrat Sveriges scenmonopol med en politisk show i rosa! Vi ger ljudteknikerna en riktig utmaning och om vi inte gör det kommer musikscenen enbart bestå av missnöjda halvfeta rockkillar med slitna skinnpajjar som aldrig är nöjda.
Vi kommer med våra synthar och är hedrade att få vara förband till det episka bandet Hey Gloria! Hoppas ni är redo att Tuta o Köra med oss!!!

Bandet har bland annat beskrivits som ”Bandet som spränger gränser”, bandet som erbjuder ”Medryckande och respektlös musik”.

Vår skrytlista av ställen vi har spelat på är lång men för att nämna några så att ni förstår:
Stockholm Music and Arts, Moderna Museet, Fosterfestivalen Trondheim, Hangö Teaterträff, Afterski i Hemsedal, Bångska våningen Stockholm, ØK-festival Köpenhamn, Pop up Art house i Helsingfors, Växjö Konsthall, Världskulturmuseet i Göteborg med mera med mera.

++++++

DJ Zap kommer att styra spakarna i båset ❤️
Stockholms färskaste duo!!

Fb-evenemang: https://fb.me/e/6trTovepk

Dörrar: 19:00. På scen: 20:00.

———————————————————————————————————————————————————————————

Restaurangen och vinbaren öppnar kl 17:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se.

Sova över? Vi har rum. Använd koden LIVE24 för 10% på alla ordinarie rumspriser när du bokar på www.reimersholmehotel.se.