Rotem Geffen – RELEASEFEST OCH KONSERT

Rotem Geffen – ”The Night is the Night” RELEASEFEST OCH KONSERT

Den 5 april släpps Rotem Geffens efterlängtade album The Night is the Night på skivbolaget Thanatosis Produktion, det firas genom en releasefest och konsert på Reimersholme Hotel!

Sångerskan, pianisten och komponisten Nelly Klayman-Cohen, som framträder under namnet Rotem Geffen, frammanar med sin musik en samtidigt raffinerad och rå drömvärld. Alla som hört henne live eller på skiva vet att hon har en unik förmåga att skapa ett rum som vibrerar. Sammankopplad med pianot och med sin röst, har hon en närvaro som drabbar en, som påkallar ens uppmärksamhet och gör att man vill lyssna.

The Night is the Night är uppföljaren till det kritikerrosade debutalbumet You Guard the Key (Zeon Light). I texterna som är skrivna på tyska, engelska och hebreiska, utforskas tankevärldar som berör kärlek, sorg och minne, men också en sorts nattens poetik. Låtarna bildar tillsammans en helhet, ett flerspråkigt samtal. De pratar med varandra, fraser ekar och fragment återkommer i nya sammanhang. Poeten Paul Celan spelar en särskild roll: titelspåret tar sin utgångspunkt i en av hans dikter och det förs på flera av skivans låtar en intertextuell och intim dialog med hans dikt. På skivan har hon samarbetat med producenten Alex Zethson, och medproducent och mix-tekniker Anton Toorell. Resultatet är ett album med en varierad och dynamisk instrumentation, där låtarna genomsyras av ett naivistiskt skimmer som balanseras av svärta, tyngd och en lågmäld intensitet – i såväl texter som musik.

Musiken bärs upp av sinnlig klangkänsla samt orkestrering tillsammans med några av Stockholms mest innovativa improvisationsmusiker: Isak Hedtjärn, Milton Öhrström, Vilhelm Bromander, Alex Zethson, Josef Alin, Katt Hernandez och Leo Svensson Sander.

Under kvällen spelar:

Nelly Klayman-Cohen – sång, piano

Katt Hernandez – fiol

Anna Lindal – fiol

Patric Thorman – kontrabas

Skivan släpps på LP, CD och digitalt, och finns att köpa under kvällen!

Lyssna/förhandsbeställ skivan: https://rotemgeffen.bandcamp.com/album/the-night-is-the-night

Fb-evenemang: https://fb.me/e/3ApsYGTV5

Dörrar: 19:00. På scen: 20:00.

———————————————————————————————————————————————————————————

Restaurangen och vinbaren öppnar kl 17:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se.

Sova över? Vi har rum. Använd koden LIVE24 för 10% på alla ordinarie rumspriser när du bokar på www.reimersholmehotel.se.