Sofia Talvik

Sofia Talvik – Americana/ Singer/Songwriter

Göteborgsfödda Sofia Talvik är en exceptionell artist och storyteller, med en röst som kan jämföras med ikoner som Joni Mitchell, Judy Collins och Buffy Sainte-Marie. Hon har släppt 9 fullängdsalbum och turnerat i hela världen, öppnat för artister som Suzanne Vega och David Duchovny och spelat på stora festivaler i USA, som Lollapalooza och SxSW. Hennes nya album, "Center of the Universe," släpptes 2023 och de tio låtarna på albumet behandlar en mångfald av ämnen, från Ukrainakriget till kvinnors rättigheter. Albumet debuterade direkt på topp 20 på Folk Radio-topplistorna USA i augusti 2023, med singeln "Circle of Destruction" i topp 10. Albumet var också antaget för en Grammy-nominering i USA för "Bästa folkalbum" 2023.

Sofias omfattande turnéer i USA har präglat hennes musikaliska stil och utvecklat den till en unik blandning av singer/songwriter och Americana. Trots att hon står ensam på scen har hon ett betydligt större sound än en soloartist, med gitarr, stomp board och smakfulla effekter som mixas av hennes egen ljudtekniker Jonas Westin – allt live, utan några backtracks eller loopar. Kom och njut av en världsartist i det lilla formatet.

" Med varje skiva, med varje steg har hon hittat ytterligare pusselbitar. Bitar hon använder för att fortsätta bygga sin ljuva singer-songwriter-karta som leder mot ödsliga trakter där Emmylou och June en gång vandrat och storheter som Neko Case och Mary Gauthier fortfarande delar på en flaska starkt. Sofia må vara snällare än dessa storheter, men inte desto mindre angelägen." – Lira Magazin

"För övrigt tar texterna på skivan upp viktiga ämnen som kvinnors rättigheter, våld i nära relationer, barn och unga i USA som varje år rapporteras saknade och även en antikrigslåt dyker upp, samt en protestlåt mot kriget i Ukraina. Tunga ämnen till ljus musik, men även ett par fina kärlekslåtar får plats på Center Of The Universe." 7/10 – Zero Music Magazine

”Sofia borde verkligen få sitt erkännande snart." – Per Bjurman – Aftonbladet
Lyssna på Sofia Talvik’s musik och album här.
https://music.sofiatalvik.com/

Sofia Talvik Social Media:
https://facebook.com/sofiatalvikmusic
https://instagram.com/sofiatalvikmusic
https://youtube.com/sofiatalvik
https://twitter.com/sofiatalvik
https://sofiatalvik.com

Fb-evenemang: https://fb.me/e/3oq4d5nxT

Dörrar: 19:00. På scen: 20:00.

———————————————————————————————————————————————————————————

Restaurangen och vinbaren öppnar kl 17:00, passa på att äta innan eller efter konserten. Boka bord på www.reimersholmehotel.se.

Sova över? Vi har rum. Använd koden LIVE24 för 10% på alla ordinarie rumspriser när du bokar på www.reimersholmehotel.se.